2022. február 1., 19:11

Vizsgálják, olthatók-e a kiskorúak a vakcina emlékeztető adagjával

Szakértőkkel közösen vizsgálja az egészségügyi minisztérium annak lehetőségét,  megkaphatják-e a 18 év alatti gyerekek az emlékeztető oltást – tájékoztatta a TASR hírügynökséget az egészségügyi minisztérium kommunikációs osztálya.

gyerek koronavírus
Fotó: unsplash.com
Képünk illusztráció.

A minisztérium várja az elemzések eredményeit. „Hivatalos ajánlás egyelőre nincs a vakcinagyártóktól arra nézve, hogy az emlékeztető oltás beadható-e az ilyen korú gyerekeknek" - tette hozzá a minisztérium.

A Nemzeti Emberi Jogi Központ (SNSĽP) arra kéri az egészségügyi minisztériumot, hogy a lehető leghamarabb engedélyezze a tizenévesek oltását az emlékeztető adaggal, mert a kilenc hónapos védettségi időszak többüknél március elején lejár.

A Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) februártól egy évről kilenc hónapra rövidíti le a COVID-19 oltás utáni védettségi időszakot. A változások több rendeletet is érintenek, február 4-től például a határátlépéssel kapcsolatosakat is.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.