lapajánló
Patrióták, fizetett felforgatók és a szuverenista baloldali
Magyar7 - 28. száma
2023. január 10., 14:24

Vegyen részt a népszavazáson! Erre buzdít a Smer-SD

A január 21-i népszavazáson való részvételre szólított fel a Smer-SD. Robert Fico pártelnök keddi sajtótájékoztatóján kijelentette, amíg nem lesz működőképes kormány, az emberek nem számíthatnak rá, hogy bárki is foglalkozni fog a problémáikkal, például az energiaárakkal.

népszavazás, választás
Illusztrációs felvétel
Fotó: TASR

Fico más problémákat is sorolt, például a Slovalco bezárását Garamszentkereszten  vagy azt, hogy már pénzt kérnek a páciensektől néhány rendelőben, továbbá hogy a vállalkozók jóval többet fognak fizetni a villanyért vagy a gázért, mint 2022-ben.

 „Ilyen körülmények között nem lehet vállalkozni” – mondta. Richard Takáč, a párt parlamenti képviselője hozzátette, sok vállalkozó befejezi a működését.

Fico kitért az iskolai ingyenes étkeztetésre, amit állítása szerint megszüntetett a jelenlegi kormány. A Smer-SD elnöke szerint idén havi 45-50 eurót fizetnek majd a szülők egy gyerek iskolai ebédjéért.

De mindez megoldható, ha lesz egy új, stabil kormány”

- jegyezte meg, és hozzátette, minden a népszavazáson múlik, és ha az emberek nem vesznek részt rajta, „akkor a lehető legrosszabb év vár ránk”. Az egyetlen megoldásnak az előrehozott választást tartja.

A kormány legalapvetőbb feladata az ország gazdaságának megvédése. Ha hagyja összeomlani, akkor semmire sem lesz pénz. De a kormány fütyül erre”

– mondta Fico, és a közvetlen demokrácia csúcsának nevezte a népszavazás intézményét.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.