lapajánló
Az apadó folyó krónikája és a derű kultúráját terjesztő nyelvész
Magyar7 - 16. száma
2020. január 7., 13:45

Védelmi minisztérium: a szlovák katonák rendben vannak, kapcsolatban vagyunk a parancsnokukkal

Az Irakban NATO-küldetést teljesítő szlovák katonáknak nincs baja, és teljesítik a misszió vezetői által kiszabott feladatokat. Ezt Danka Capáková, a Védelmi Minisztérium szóvivője közölte a TASR-rel a Kormányhivatal keddi nyilatkozatával kapcsolatban, amely szerint hét iraki szlovák katonát átmenetileg más országba helyeztek át.

szlovák katonák
A Védelmi Minisztériumot folyamatosan tájékoztatják a történésekről, és a tárca figyelemmel kíséri a helyzetet”

– közölte a szóvivő.

Hozzátette: a tárca kapcsolatban van a szlovák katonák parancsnokával. Biztonsági okokból azonban ennél bővebb információkat nem adhatnak.

A közel-keleti feszültség azért erősödött fel, mert az amerikai hadsereg a pénteki (január 3.) támadása során megölte Kászim Szulejmáni iráni tábornokot.

A NATO-tagországok átmenetileg felfüggesztették az iraki missziójukat, az iraki hatóságokkal való egyeztetést követően azonban készek folytatni a tevékenységüket. A kialakult helyzet hét szlovákiai katonát is közvetlenül érint, akik részt vesznek az iraki NATO-küldetésben.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.