Védelmi miniszter: Lesz egy enyhébb lockdown, utána pedig az országos tesztelés

2020. október 22., 09:58
ma7 | TASR

Jaroslav Naď (OĽANO) védelmi miniszter a központi válságstáb csütörtöki ülése előtt kilátásba helyezte, hogy az országos koronavírus-tesztelést egy kevésbé szigorú ún. lockdown fogja megelőzni. 

Fotó: TASR
Jaroslav Naď, a honvédelmi tárca első embere.

Megerősítette azt az információt is, hogy az antigén teszteket szállító repülőgép már megérkezett Szlovákiába. Martin Klus (SaS) külügyi államtitkár kijelentette: az SaS erősen támogatja a lakosság általános tesztelését. A lezárással kapcsolatban részletes információkat vár.

Kombinálni fogjuk a kettőt, lesz egy enyhébb lockdown, utána pedig az országos tesztelés”

– utalt Naď a pandémiabizottság által elfogadott javaslatra. Egyben cáfolta, hogy Igor Matovič (OĽANO) kormányfő megpróbálna „kihátrálni” a tesztelési akcióból.

Klus szerint továbbra is játékban van mindkét lehetőség, az országos tesztelés és a lockdown is. „De nem gondolom, hogy Szlovákiát jelenleg a szó szerinti teljes lezárás (lockdown) fenyegetné” – jegyezte meg.

Hozzáfűzte: az SaS az általános tesztelésre úgy tekint, mint egy lehetőségre a sok közül, amellyel módosíthatók lehetnek a koronavírus miatt elfogadott szabályok. A lockdown-nal kapcsolatban a párt minden részletre kíváncsi.

Kapcsolódó cikkeink

Kövesse facebook oldalunkat is!