2021. július 5., 18:48

Varga Judit: Soros ismét "belendült"

"A Soros ex machina ismét belendült" - írta az igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán hétfőn.

Varga Judit ig. min.
Varga Judit igazságügyi miniszter

Varga Judit úgy fogalmazott:

irányított kérdésekkel machináló kamujelentéssel és listákkal próbálják már megint aláásni Magyarország hírnevét a baloldali véleménybuborék szervezetei.

A Riporterek Határok Nélkül hétfőn közzétett egy listát, amely Magyarországot úgy próbálja feltüntetni, mint ahol különösen drasztikus módon és kíméletlenül nyomják el a sajtószabadságot

- írta a miniszter, aki "függetlenobjektívnek" nevezte a szervezetet.

Közölte:

a Riporterek Határok Nélkül szervezet 2017-ben 200 ezer dollárt (60 millió forintot), 2019-ben pedig 175 ezer dollárt (52 millió forintot) kapott Soros György üzletember alapítványától.

Hozzátette: a szervezet egyedüli forrásként támasztott alá több "aggályt és vádat", amelyet az Európai Bizottság fogalmazott meg jogállamisági jelentésének elkészítésénél.

Varga Judit azt írta,

a valóság az: a Magyarország ellen intézett "összehangolt támadásoknál" figyelmen kívül hagyják, hogy Nyugat-Európában szinte teljesen elnyomják a konzervatív véleményeket.

Aggasztónak nevezte továbbá azt is, hogy

a németeknek csak 45 százaléka gondolja úgy, hogy szabadon elmondhatja az álláspontját, "míg Magyarországon az online és offline vélemények szabadsága mindenki számára garantált".

A miniszter kiemelte: az Európa Tanács első nemzetközi szervezetként jelentette ki a 2011-ben elfogadott magyar alaptörvényről szóló határozatában, hogy az új magyar parlament a szabad és demokratikus Magyarország történetében először, demokratikus eljárás útján módosította az egypártrendszertől örökölt korábbi alkotmányt egy új és modern alaptörvénnyé, a parlamentben folytatott intenzív viták után és a magyar civil társadalom közreműködésével.

Azt is megjegyezte, hogy a bizottsággal együttműködve alakították ki a magyar média szabályozási környezetét.

Varga Judit úgy fogalmazott: "Magyarország egyike azon kevés uniós tagállamnak, ahol a médiában és az ideológiai vitákban, valamint a közvéleményben is valódi pluralizmus érvényesül. Átfogó jogszabályi környezet biztosítja az újságírói és szerkesztői szabadságot."

A Riporterek Határok Nélkül listagyártói inkább amiatt aggódjanak, hogy a Politico nem hajlandó közölni egy demokratikusan megválasztott kormány igazságügyi miniszterének a véleménycikkét. Mert ez valóban aggasztó a sajtószabadság szempontjából...

- írta  Facebook-oldalán.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.