2021. szeptember 10., 15:45

Varga Judit: egyre többen követik a magyar migrációs politikát!

Egyre többen követik a magyar migrációs politikát, és egyre többen merik hangoztatni, hogy nem helyeslik, ha az európai uniós intézmények túllépve a hatáskörüket beleavatkoznak tagállamok szuverén döntéseibe - írta az igazságügyi miniszter pénteken a Facebook-oldalán.

Varga Judit ig. min.
Fotó: MTI
Varga Judit igazságügyi miniszter

Varga Judit rámutatott:

a Brexit-tárgyalások egykori vezetője, az Európai Unió érdekeiért a végletekig küzdő Michel Barnier bejelentette, hogy még ebben a hónapban népszavazást kezdeményez a migráció kérdéskörében.

Ahogy azt Orbán Viktor miniszterelnök bledi felszólalásában hangoztatta egy héttel ezelőtt, úgy most Barnier szerint is a bevándorlás ügyében vissza kell adni a tagállamoknak jogi szuverenitásukat, hogy szuverén döntéseiket ne írhassa felül az Európai Unió Bírósága vagy a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága - írta a miniszter.

Úgy fogalmazott:

egyre többen merik hangoztatni, hogy nem helyeslik, ha az uniós intézmények túllépve a hatáskörüket beleavatkoznak tagállamok szuverén döntéseibe.

A tervezett népszavazás nyomán Franciaországban is felismerhetik, hogy a migráció kérdésében a hatásköröket vissza kell adni a tagállamoknak - tette hozzá Varga Judit.

Kiemelte, Magyarország kezdettől fogva fenntartja, hogy a bevándorlók betelepítése egyenlő Európa kulturális önfeladásával. Ennek érdekében épült fel a déli határzár és ennek szellemében kértük ki a magyar emberek véleményét népszavazás útján - mutatott rá Varga Judit.

Azt írta,

akkor mindkét esetben támadást indítottak ellenünk, ma már azonban egyre többen látják be, hogy Magyarország helyesen döntött. Sőt ma már utánunk csinálnák.
Megosztás
Címkék