2020. április 21., 10:34

Változik a 65 év felettiek számára kijelölt bevásárlási idő

Az új szabályozás szerint 9 és 11 óra között vásárolhatnak az üzletekben kizárólag az idősek – jelentette be hétfő este Igor Matovič kormányfő.

idősek, bevásárlás
Fotó: TASR
Illusztrációs felvétel
Az eddig kijelölt 9 és 12 óra közti időszak helyett 9 és 11 között vásárolhatnak, és csak munkanapokon érvényes ez a kijelölt időszak.

„Ez az összes nyitva tartó létesítményre érvényes, nem csak az élelmiszerboltokra, a drogériákra és a gyógyszertárakra. Szeretnénk ismét nyomatékosan felszólítani a nyugdíjasokat, hogy a saját egészségük és életük védelme céljából csakis munkanapokon vásároljanak, 9 és 11 óra között” - jelentette ki a kormányfő.

Matovič azt is közölte,

a kormány ahelyett, hogy hozzájárulna az éttermi alkalmazottak bérköltségeihez, ebédjegyeket ad a nyugdíjasoknak, hogy ételt rendeljenek.

„Ez nem jelenti azt, hogy a nyugdíjasok vendéglőbe fognak járni. Megrendelhetik az ételt, és azt házhoz szállítják a taxisok, akiknek most szintén nincs munkájuk” - magyarázta a kormányfő.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.