2020. december 2., 12:47

Válságkormányzás - A Magyar7 legújabb, 49. számáról

Nem tragédia, ha Joe Biden lesz az új amerikai elnök. Ezzel a címmel közöl interjút a Magyar7 legújabb, most megjelent 49. száma. A fiatal jobboldali szociológus, újságíró Pomichal Krisztiánnak nyilatkozik Amerikáról és nemcsak arról. Molnár Judit főszerkesztő Pénzt vagy elveket?! címmel írt vezércikket a legújabb európai uniós mesterkedésekről, illetve a szlovák politika megalkuvó hozzáállásáról.

Ugyancsak a hazai politikai történéseket veszi górcső alá Kolek Zsolt rovatvezető Válságkormányzás címmel.

Magyar7/49

A lap több publicisztikai írást közöl, többek közt Haják Szabó Máriától, aki az örmények adventjéről, Kövesdi Károly vezető szerkesztőtől, aki a sajtószabadság legújabb bakugrásairól ír. Fülöp Antal jegyzete a keresztényüldözés mai változatait taglalja.

Magyar7/49

Tudják, merik, teszik… címmel elemzi Matus Tibor gazdasági rovatvezető a múlt hét gazdasági történéseit Szlovákiában,

Magyar7/49

míg Pomichal Krisztián a MÁÉRT és a Magyar Diaszpóra Tanács idei üléséről tudósít.

Magyar7/49

B. Vida Júlia riportjában a hazai egészségügy állapotaival foglalkozik, pontosabban azzal, hogyan bánnak a betegekkel vírusjárvány idején. Ugyancsak riportot közöl a lap Somogyi Szilárdtól, aki a jövő év elején életbe lépő, meglepetést tartogató új hulladékgazdálkodási előírásokat járja körül, mit jelent ez az önkormányzatok és a polgárok számára.

A hetilap kulturális rovatában Takács András ír a Timár Sándor, Magyarország egyik vezető néptánc-koreográfusa életművét bemutató, nemrég megjelent kötetről. Lacza Tihamér kultúrtörténeti írása Stefankovits Pál akadémikusról, a magyar talajtan világhírű tudósáról rajzol portrét.

A lap régiós rovatában természetesen ezúttal is olvashatók a Felvidék valamennyi tájának életéről szóló tudósítások. Reczai Lilla a dunaszerdahelyi kórházba látogatott, s az ottani állapotokról tudósít.

Magyar7/49

Megtudhatjuk, hogy a komáromi Selye János Egyetemen nővérképzést szeretnének indítani. A teológiai kar dékánját Nagy-Miskó Ildikó kérdezte. Egy felvidéki fiatal zenész tehetséget mutat be Kaszmán Zoltán, míg Radi Anita a pozsonyi Grassalkovich-palota utolsó főnemesi lakóiról írt érdekes cikket. Hogy milyen kincsek kerülnek elő Gombaszögben, megtudjuk Fábián Gergely tudósításából. Agócs Szvorák Emese a losonci Nógrádi Könyvtár felújításáról írt riportot. A szív ünnepe lesz az idei karácsony címmel közli a lap Szomolai Andrea tudósítását, aki a mátyusföldi adventtel foglalkozik. Bokor Klára egy tehetséges könyvillusztrátor portréját osztja meg az olvasókkal, Zsebik Ildikó pedig a Tokaji borvidék felvidéki részének talán legismertebb pincészetét mutatja be. Elkészült az első gömöri vándorbölcső, írja Virsinszky Tamás. Hogy kiket szolgál majd, megtudhatjuk a tudósításból.

Magyar7/49

A lap Kávézó rovatában olvashatjuk Domonkos Andor kutatóorvos legújabb, kicsiknek és nagyoknak egyaránt megszívlelendő egészségügyi tanácsát. Pleva László pedig a téli kutyatartás körülményeihez nyújt gyakorlati tanácsokat.

Kenyeres Oszkár a sokak által szeretett Hazajáró rovatban ezúttal a székelyföldi Gyergyóból és a Görgényi-havasok tájairól ír. Rajkovics Péter írásában a hazai és a magyarországi sztárok felelősségteljes viselkedését ismerteti a járvány idején. Olvashatunk a lapban természetesen remek ételekről (Szabó B. Csilla tollából) és Vas Gyula ismertetésében egy remek gépkocsiról.

Magyar7/49

A sportrovatban Rajkovics Péter, a hetilap sportrovatának vezetője ír a közelmúltban elhunyt, a huszadik századi futball ikonikus alakjáról, Diego Maradonáról.

Magyar7/49

Rajkovics György írásából pedig megtudhatjuk, hogyan zajlik majd az idei kézilabda Európa-bajnokság zárt kapuk mögött. A hetilapból ezúttal sem hiányzik a szokásos heti tv-műsor és a keresztrejtvény. A hetilap hátsó borítóján ezúttal Királyhelmec római katolikus templomát találjuk.

Ne feledjék:

ha még nem előfizetői, a postahivatalokban is megvásárolhatják a Magyar7-et, a felvidéki magyarok közéleti hetilapját!

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!