2021. március 11., 12:48

Valószínűleg Pčolinskýval kapcsolatosan újabb ügyben indult büntetőeljárás Zoroslav K. vállalkozó ellen

Újabb ügyben indult büntetőeljárás Zoroslav K. vállalkozó ellen. A TASR hírügynökséget az ügyvédje, Martin Berec tájékoztatta.

Zoroslav Kollár
Fotó: TASR
Archív felvétel

Az eljárás Vladimír Pčolinský, a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) igazgatójának állítólagos lefizetésével lehet összefüggésben.

Pčolinskýt csütörtökön vették őrizetbe.

„Megerősíthetem, hogy átvettük a büntetőeljárás megkezdéséről szóló határozatot. Az eljárás ellen fellebbezünk. Bővebben nem nyilatkozunk az ügyben” – mondta Berec.

A rendőrség még 2020 októberében, a Forgószél fedőnevű akció keretében vette őrizetbe Zoroslav K.-t, aki továbbra is letartóztatásban van. A szabadon bocsátási kérelmét a Szlovák Legfelsőbb Bíróság fogja elbírálni.

A SIS igazgatóját csütörtök reggel vették őrizetbe a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) emberei korrupció gyanújával. A Speciális Ügyészi Hivatal egyelőre nem kommentálta az őrizetbe vételt. Boris Kollár, a parlament és a Sme rodina mozgalom elnöke csütörtök reggel levélben kérte Zuzana Čaputová államfőtől, hogy átmenetileg függessze fel a hivatalából Pčolinskýt. Az elnök asszony a következő órákban hoz döntést az ügyben.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.