lapajánló 20
A jól végzett munka, az új etnikai centrum és a tévutak
Magyar7 - 20. száma
2021. augusztus 18., 17:54

Választási preferenciák: A Hlas 20 százalék alatt, közelít hozzá az SaS

Amennyiben augusztus közepén bonyolították volna a parlamenti választásokat, akkor azt a Hlas párt nyerte volna 19,5 százalékkal, legalábbis az AKO felmérése szerint. Ez Peter Pellegrininek a júliusi felméréshez viszonyítva 1,3 százalékos visszaesést jelent. A Hlast megközelítette az SaS, akikre a választók 14,7 százaléka szavazna.

Időközi önkorm
Illusztráció
Fotó: Archívum

A harmadik helyen a Fico fémjelezte Smer futna be 11,3 százalékkal. 9,8 százalékkal követné őket az OĽaNO, ami egy százalékpontos emelkedést jelent az előző hónaphoz viszonyítva.

Őket követné a parlamenten kívüli Progresszív Szlovákia 8,9 százalékkal, majd jócskán lemaradva a Sme rodina 6,6%-kal. Ők egy százalékpontot estek egy hónap alatt. A parlamentbe jutna még a KDH, 6,3%-kal.

​ A küszöb alatt mérték a Republikát - 4,5%, az ĽSNS-t 3,9%, az SNS-t - 3,5% és a koalíciós Za ľudí-3%.

A magyarok fiktív Szövetsége egyre távolodik a parlamenti küszöbtől, már csak 3,3%-ot értek el. Szintén egy százalékpontos esést könyvelhetnek el.

Nem csoda, a tárgyalások körüli totojázás csak viszi a szavazatokat, és teljesen hiteltelenné teszik a lehetséges pártszövetséget.  
Amit a tükörben látunk, azért nem a tükör a hibás.

A felmérés augusztus 10. és 15. között készült ezer ember megkérdezésével.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.