magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2020. november 16., 12:22

Vajon milyen tervvel tért vissza Sulík Dubajból?

Richard Sulík (SaS) visszatért a munkával összekötött nyaralásából. A gazdasági miniszter még a múlt héten utazott Dubajba, elmondása szerint tárgyalását egy kisebb nyaralással kötötte össze.

201712302131350.000000000000000000000000000000000000000000000000000000001a_sulik.jpg

A kormányfő, Igor Matovič (OĽaNO) élesen bírálta Sulíkot, mondván, felelőtlenség a járvány közepette cserben hagyni a koalíciós partnereit ahelyett, hogy segítene a válságstábnak.

Matovič és Sulík között a legnagyobb vitát az éttermek és iskolák újranyitásának a feltételei jelenti.

A Nový Čas vasárnap ebédidőben a bécsi reptéren csípte el Sulíkot, amikor hazaérkezett. Sulík a lapnak elmondta, hogy a munkaértekezletet összekötötte a nyaralással.

Az SaS elnöke az Az EXPO nemzetközi kiállítás feltételeiről tárgyalt, amely jövőre az Egyesült Arab Emírségekben valósul meg.

Mint elmondta, a meghívót az Arab Emírségek külügyminiszterétől, Ebrahim Al Hashimy-től múlt hét keddre kapta, de mivel kizárólag csütörtökön és vasárnap lehet odarepülni, ezért már vasárnap repülőre ült.

Normális körülmények között Sulíknak karanténba kellene vonulnia, illetve meg kell várnia a koronavírus-teszt eredményeit. Az Egyesült Arab Emírségek azonban nem tartozik a rizikós országok közé.

Matovič-adta házi feladat

A kormányfő Sulíktól azt kérte, hogy távollétében készítsen egy átfogó tervet a koronavírus-járvány kezelésére. A feladatot visszatértéig, vasárnapig kellett elvégeznie.

Matovič elsősorban arra kíváncsi, hogyan lehetne végrehajtani a válságstáb szakemberei által előírtakat és közben milyen intézkedéseket lehetne hozni az iskolák és éttermek újranyitása érdekében.

Azt nem tudni, hogy Sulík mikor áll elő egy ilyen tervvel, mivel csak tegnap tért vissza Dubajból. A miniszter a lapnak elmondta, nem érti a kormányfő folyamatos személyes támadásait és rágalmait, ahelyett, hogy azzal foglalkozna, mikor nyitnak újra az iskolák, mivel jelenleg félmillió diák van otthon.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.