Vajon kihágás történt vagy szabálysértés?

2020. november 25., 15:48
ma7 | TASR

A kormánykoalíció mostanában nehéz időket él át. Egyelőre még nem csitult el végleg a kormányfő és a gazdasági miniszter közötti konfliktus.

Igor Matovic- Ján Mikas-Boris Kollár
Fotó: TASR
Igor Matovic- Ján Mikas-Boris Kollár

Igor Matovič miniszterelnöknek most ismét magyarázkodnia kellett, miután a koalíciós partnerek egy kis küldöttsége felkereste a kórházban lábadozó Boris Kollár házelnököt.

Ján Mikas országos tisztifőorvos nem tartja szerencsés lépésnek, hogy a koalíciós tanács a kórházban egyeztetett, miután látogatási tilalom van érvényben, néhány súlyos eset kivételével, amikor a pap vagy a közeli hozzátartozók kereshetik fel a beteget, betartva a szigoró biztonsági előírásokat. Ő személy szerint nem tud arról, hogy kivételesen engedélyezték volna a koalíciós politikusok kórházi látogatását. A mai helyzetben nagyon kockázatos dolog az ilyesmi.

Veszélybe kerülhet az egészségügyi személyzet, a beteg és a látogatók is megfertőződhetnek"

- tette hozzá Mikas.

Arra a kérdésre, hogy ki az illetékes ilyen esetben, a tisztifőorvos azt válaszolta, hogy az egészségügyi intézmény vezetése.

Roman Mikulec (OĽaNO)  belügyminiszter szerint, ha valaki kivételesen engedélyezi a látogatást, az a kezelő orvos felelőssége.

Igor Matovič kormányfő elmondta, csak azt követően látogatta meg a házelnököt, hogy olyan tájékoztatást kapott, miszerint egy olyan önálló részlegen kezelik, ahol a kórháztól eltérő a napi rezsim.

Jóhiszeműen vállalkoztam a látogatásra, hogy nem sértek meg semmit"

- és megjegyezte még, hogy semmi rosszat nem követett el.