2021. október 2., 07:58

ÚVZ: A lehető legkevesebb időt töltsük a boltokban

Az élelmiszerboltokban való vásárlást ajánlott előre átgondoltan és minél gyorsabban elvégezni – tette közzé a romló járványhelyzet kapcsán a Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ).

bevásárlás élelmiszer
Fotó: Pixabay
Igyekezzenek kerülni azokat az időszakokat, amikor a legtöbben vásárolnak, és tartsák tiszteletben a kockázatos csoportok számára kijelölt vásárlási időt, ha ilyesmi életbe lép egy-egy járásban”

- közölte Daša Račková, az ÚVZ szóvivője, a 65 éven felülieknek és az egészségkárosodott személyeknek pedig azt javasolta, hogy ezekben az órákban menjenek üzletbe.Az eladókkal és a többi vásárlóval ajánlott minél kevesebbet beszélni.

Mindenki viseljen szabályosan felhelyezett maszkot vagy reszpirátort, amely az orrot és a szájat is takarja. A bejáratnál fertőtlenítsék a kezüket vagy húzzanak kesztyűt. A kiszolgáló személyzet utasításait be kell tartani”

- sorolta Račková. Az ÚVZ azt tanácsolja, a boltokban is tartsuk a kétméteres távolságot, ha valamelyik polcnál sokan vannak, menjünk vissza később.

Csak azt az árut fogjuk meg, amit valóban megvásárolunk”

- figyelmeztetett Račková. Ha lehetőség van rá, ajánlatos az üzletek automata pénztárait használni és kártyával fizetni. "Ha bevásárlóközpont vécéjét használjuk, minél kevesebb felületet érintsünk meg, és alaposan fertőtlenítsük a kezünket” - zárta Račková.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.