Utasítást adott a főügyész a NAKA-nál tartott vizsgálat ellenőrzésére

2021. június 10., 20:21
ma7 | TASR

Maroš Žilinka főügyész utasította a pozsonyi kerületi ügyészt, vizsgálja ki, hogy törvényes és indokolt volt-e a belügyminisztérium belső ellenőrzési hivatalának (ÚIS) csütörtöki vizsgálódása a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökségnél (NAKA). Erről Dalibor Skladan, a főügyészség szóvivője tájékoztatta a TASR-t.

Fotó: Tasr
Hogy eloszlassunk minden gyanút és célzatosságot, a főügyész utasította a kerületi ügyészt annak alapos kivizsgálására, hogy a belügyminisztérium belső ellenőrzési hivatalának nyomozója által ma elvégzett eljárási cselekmények jogszerűek és indokoltak voltak-e

- mondta a szóvivő. Skladan hozzátette, Žilinka nagyon érzékenyen kezeli és figyelemmel követi az elmúlt napok eseményeit, amelyek arról árulkodnak, hogy komoly konfliktus alakult ki a fegyveres testületeken belül.

A Denník N értesülések szerint a belső ellenőrzés emberei több olyan folyamatban lévő ügy nyomozati aktáját foglalták le a NAKA-nál, amelyekkel a Tisztítótűz (Očistec) különleges csoport foglalkozik. A lap szerint köztük van az SIS volt igazgatója, Vlagyimir P. nyomozati aktája is. A belügyminisztérium belső ellenőrzési hivatala jelenleg a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) sajtóban is megjelent jelentésével kapcsolatos információkat vizsgálja.

Kövesse facebook oldalunkat is!