2020. december 2., 17:46

Újságíróinkat is jelölték a Külhoni Média a Családért-díjra. Indul a közönségszavazás

December elsejével  elindult a Média a Családért-díj közönségszavazása. A külhoni Média a Családért – 2020 díj esélyes jelöltjei között a Ma7 médiacsalád újságírói is szerepelnek. Szavazzon Ön is a felvidéki média képviselőire!

A Média a Családért-díj a családi és társadalmi értékek felismeréseknek a kifejezése.

 Azokat a történeteket tünteti ki, amelyek a leghatékonyabb hétköznapi ’vakcináink’. Megvédenek, erőt adnak, biztonságot nyújtanak és utat mutatnak”

– összegez Dr. Aczél Petra, a Média a Családért Alapítvány elnöke. Az alapítvány 13 éve azokat a családbarát cikkeket és műsorokat díjazza, amelyek a jól működő családok példáját is közvetíti, ugyanakkor megoldási javaslatokat is ad az őket érintő problémákra. Az alapítvány havonta szemlézi az anyaországban és 2016 óta már a határon túli magyarlakta területeken is a család tematikájában megjelenő sajtótermékeket. 

A díj megalapítása óta összesen 109 újságíró részesült a szakmai elismerésben. 

A magyarországi és külhoni szakmai zsűri által havonta kiválasztott egy-egy jelöltet a Képmás magazinban, az Alapítvány weboldalán és Facebook oldalán is bemutatják. A közönség mindkét kategóriában akár több jelöltre is leadhatja szavazatát a mediacsaladert.hu oldalon.

Az idei jelöltek sokféle műfajban és megközelítésben foglalkoznak a családdal: téma például az egyszülős család, a testvér érkezése, a halál, az örökbefogadás, a látássérült családok és az otthonoktatás vagy a pornó hatása a gyerekek lelki fejlődésére.

A külhoni Média a Családért – 2020 díj esélyes jelöltjei között a Ma7 médiacsalád újságírói is szerepelnek.

Áprilisban B. Vida Júlia, szerkesztőnk kapta a hónap jelölését a Magyar7 hetilapban megjelent Ásó-kapa, nagyharang című írásáért.

Míg a házasság régen egy életre szólt, ma a mozaikcsaládok, csonka családok korát éljük. Viszont mindeközben az új generációk boldog gyerekkora csak a szülők szövetségével garantálható. Ezt a témát boncolgatta cikkében a ma7.sk kulturális és oktatási rovatvezetője.

A szeptemberi hónap jelöltje mátyusföldi tudósítónk, H. Szomolai Andrea lett. Andrea régiójának kis falujában, a Pozsonyvezekényen élő, százéves Bordovács Mári néni nehéz sorsú életútját mutatta be, és a hosszú élet titkára derített fényt a Magyar7 hetilapban megjelent „Akkor van rend a világban…” című riportjában.

A százéves Bordovács Mária példaértékű személyisége a kis falunak, dolgos, derék asszony, szerető nagymama, dédnagymama és most már ükmama is. Mári nénit nem hordozta tenyerén a sors. Fiatalon megözvegyült, és öt gyermekét temette el az évek hosszú során.

A ma7.sk videós anyagai sem maradhattak ki a jelölésből. December hónapjában Bartók Csaba és a Regfilm csapata kapta meg a jelölést a „Bánhegyi István András, a tízéves zseni” című videóanyagával.

A tízéves Bánhegyi István András két és fél évesen írt, olvasott, és számolt, négy nyelven beszél és egy kiemelkedő rajztehetség. A királyhelmeci kisfiút sokan zseninek tartják. Alkotásait több felvidéki, magyarországi és csehországi nagyvárosban láthatta a közönség. A tehetséges kisfiú és édesapja Bánhegyi András a Kávézó vendégei voltak, Nagy Emese, szerkesztő-riporter beszélgetett velük.

Újságíróinkra az alábbi linken adhatják le szavazatukat

https://mediaacsaladert.hu/kulhoni-media-a-csaladert-dij-2020-kozonsegszavazas/

„A Média a Családért-díj fontos értéket képvisel. Egyrészt inspiráló példákat ismerhetünk meg a pályázati anyagokon keresztül, másrészt ösztönözhetjük a média munkatársait arra, hogy ezzel a gondolatkörrel foglalkozzanak.”

Nem feketén-fehéren, nem idealizált módon szeretnénk látni/láttatni a családot, hanem a téma teljes összetettségében, ahogy a cégünknél is igyekszünk bemutatni azt, hogy hogyan változtatja meg a családok életét a digitalizáció"

– mondja Kutas István, a Magyar Telekom kommunikációs igazgatója, a díj főtámogatójának képviseletében.

Az eredményhirdetésre 2021. január 31-ig kerül sor. A két szakmai fődíj összege idén 1-1 millió forint, míg a közönségszavazás győztese a Kolping Hotel vendégszeretetét élvezheti családjával. A Külhoni Média a Családért-díj a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával valósul meg.

A külhoni újságírók munkáját a szakmai zsűri 2016 óta díjazza. Az elmúlt négy év során a Külhoni Média a Családért-díj kétszer került a  a Felvidékre, előbb 2017-ben Kiss Réka, a Hírek.sk munkatársa kapta meg a fődíjat, Otthontalan memoár című írásáért, majd a 2019-ben médiacsaládunk kulturális rovatvezetője, B. Vida Júlia vehette át a rangos elismerést a Magyar7 hasábjain megjelent családriportjáért.    

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.