cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. augusztus 11., 08:59
Frissítve: 2023. aug. 12. 13:08

Újra rács mögött a volt rendőrfőkapitány, Tibor Gašpar. A Kuciak-ügy egyik főnyomozóját is őrizetbe vették!

A TASR hírügynökség beszámolója szerint újra őrizetbe vették Tibor Gašpart, a szlovák rendőrség korábbi rendőrfőkapitányát.

Tibor Gašpar
Tibor Gašpar korábbi rendőrfőkapitány
Fotó: TASR

Úgy tudni, a volt rendőrfőkapitány mellett a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) egyik rendőrét, Roman Stahlt is letartóztatták. Stahl a Ján Kuciak és menyasszonya meggyilkolása kapcsán nyomozó Újságíró (Novinár) nyomozócsoport vezetője volt. Stahl neve a tárgyalások során is előkerült, ugyanis kiderült, egy Norbert Bödör és Marian Kočner között zajló beszélgetés során felmerült a személye.

A tvnoviny.sk úgy tudja, a két személy ellen a portál információi szerint korrupció miatt indítottak eljárást.

Az aktuality.sk-nak Tibor Gašpar fia is megerősítette apja őrizetbe vételét, mondván, "választás előtti cirkusz" zajlik éppen. 

Érkeznek a reakciók:

Robert Fico a letartóztatás hírére azzal reagált, 

Čaputová beleegyezése nélkül a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nem vehette volna őrizetbe Tibor Gašpar volt országos rendőrfőkapitányt.

Közösségi oldalán a Smer-SD elnöke azt írta,

 

A NAKA nem avatkozhatott volna be ilyen durván és antidemokratikus módon a választások menetébe az ő engedélye, és lakája, Ódor Lajos belügyminisztériumi értesítése nélkül

Fico valójában örül, hogy a rendőrség őrizetbe vette Tibor Gašpar volt országos rendőrfőkapitányt – jelentette ki a közösségi hálón Michal Šimečka, a Progresívne Slovensko (PS) elnöke. „Pontosan azért vett fel a párt listájára bűncselekményekkel gyanúsított embereket, hogy a választás előtt azt kiabálhassa, üldözik az ellenzéket. Nekünk annak kell örülnünk, hogy a rendőrség nem ijedt meg és szabadon teszi a dolgát” – jelentette ki.

Az, hogy Fico az államfőt, a kormányfőt, a PS-t vagy bárki mást azzal vádol, hogy a háttérből irányítja a rendőrséget, Šimečka szerint csakis Fico gondolatvilágáról árulkodik. Megjegyezte, pontosan Fico idejében vonták politikai ellenőrzés alá a rendőrséget, és diktálták neki, hogy mit tegyen, és mit ne.

„Nem fogom azt hazudni, hogy a szeptemberi választás után ismét az fenyegeti Szlovákiát, hogy újabb sötét időszak következik" - tette hozzá. Juraj Šeliga frakció nélküli parlamenti képviselő, a Demokrati tagja visszautasítja, hogy politikai döntés alapján indult volna büntetőeljárás. Megjegyezte, ha a Smer-SD, a Hlas-SD vagy a Republika mozgalom kerül hatalomra, akkor „az ő embereik" ellen soha többé nem indul vizsgálat.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.