2020. szeptember 10., 15:27

Újra karanténként működik a bősi kollégium

Az eredetileg a Szlovák Technikai Egyetem (STU) kihelyezett kollégiumaként működő bősi karanténközpontban összesen eddig 55 diákot szállásoltak el.

Bős karanténközpont
Fotó: Facebook/HaZZ
Májusi csendélet a bősi karanténból.

Bősre azok a külföldi diákok érkeznek, akik rizikós, piros országokból jönnek Szlovákiába.

Fedor Blaščák, az STU szóvivője szerint csütörtökön újabb ötven diákra lehet számítani, akik vörös országokból érkeznek. A bősi kollégiumban főleg Ukrajnából és Szerbiából, de Franciaországból, sőt Tanzániából származó hallgatókat is elszállásoltak.

Blaščák elmondta, a bősi komplexum nemcsak az STU külföldi diákjai számára szolgál karanténközpontként, de más hazai egyetemekről is érkezhetnek ide nem szlovákiai diákok. A diákok egyébként mindent megkapnak, amire szükségük van, az étkezés biztosított és ingyenes wifi-hálózat is a rendelkezésükre áll. Minden diáknak kötelező a szűrés, az első tesztelésre vasárnap, szeptember 13-án kerül sor.

Az STU kihelyezett bősi kollégiuma szeptember 7-től lett karanténközpont a külföldi egyetemisták számára.

A hallgatók kötelesek legalább öt napig karanténban maradni, regisztrálniuk kell a www.korona.gov.sk weboldalán, a COVID PASS megszerzése után pedig abszolválhatják a PCR tesztet. Az STU hozzátette, a PCR-teszt költségeit az oktatásügyi minisztérium téríti.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.