magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2020. január 9., 18:03

Újra átvizsgálják a Gorilla-üggyel kapcsolatos nyomokat

A rendőrség újra átvizsgálja a Gorilla-üggyel kapcsolatos nyomokat, beleértve a kiszivárogtatott hangfelvételt is, és megpróbálja használhatóvá tenni ezeket az eljárásban.

Milan Lučanský
Fotó: TASR

Ezt Milan Lučanský országos rendőrfőkapitány jelentette ki a csütörtöki sajtótájékoztatóján. Hozzátette: az eredményeket a közeljövőben várja.

Lučanský szerint nem kell „nagy dolgokat” várni,

hiszen a Gorilla-ügyet vizsgáló csoportnak - Lukáš Kyselica távozása után – még csak most lett új vezetősége. Hozzátette: a csapatot további nyomozókkal és elemzőkkel bővítették, és a további bővítésre is lehetőséget lát. Ezenkívül a szükséges anyagi és technikai eszközök biztosítását is megoldhatónak tartja. „Mindannyian jól ismerjük az elévülés problémáját egyes esetekben” – emlékeztetett Lučanský.

A Gorilla-hangfelvétel egy Vazovova utcai lakásban készülhetett Pozsonyban. A Gorilla-ügyirat, melyet névtelenül tettek közzé 2011 decemberében, azt az állítólagos beszélgetést tartalmazza, amelyet Haščák folyatott különféle politikusokkal a 2005-ös és 2006-os állami üzletekről és az ezekkel kapcsolatos jutalékokról. A hangfelvétel szerint Robert Fico, a Smer-SD elnöke is járt a lakásban.
A Gorilla-hangfelvételt a rendőrség 2018 decemberében találta meg Marian K. vállalkozó házában. Az eredetiségét Lukáš Kyselica, a Gorilla-üggyel foglalkozó nyomozócsapat volt főnöke is igazolta.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.