2021. november 26., 13:44

Újévtől nem a posta hozza majd a szombati sajtótermékeket

Jövő év elejétől a szombati újságokat már nem szállítja ki a Szlovák Posta, mivel az túl költséges számára. A posta több javaslattal is élt a kiadók felé, de azok egyik ajánlatát sem fogadták el, így az állami posta megszüntette a szombati sajtótermékek terjesztését. Egyben megállapodott az egyes kiadókkal a további együttműködés feltételeiben.

szlovák posta
Fotó: Archívum

"A napi sajtó Szlovák Posta által történő kézbesítésének nem része a szolgáltatásunknak, amelyet egyéb termékek esetében is hétfőtől péntekig biztosítunk” – jelentette ki Iveta Dorčáková, a Szlovák Posta szóvivője.

A postások szerint a szombati sajtótermékek előfizetőinek száma mintegy 30 ezer, Szlovákia egész területén szétszórva, a legkisebb településektől a nagyvárosokig.

A szóvivő szerint a költségmodell alapos elemzése után a Szlovák Posta már a tavalyi év végén jelezte a szombati számokat is megjelentető kiadóknak, hogy a sajtótermékek szombati kézbesítése nagyon költséges, ezért erre a problémára 2022-ben közös megoldást kell találni. Elmondása szerint a napilapok terjesztését a kiadók egyesületükön belül bonyolítják le.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.