2023. január 26., 11:45

Újabb tárgyalási napokat tűztek ki a Kuciak-gyilkosság ügyében, ítélet áprilisban várható

Hét újabb tárgyalási napot tűzött ki a bazini  Specializált Büntetőbíróság a Ján Kuciak újságíró meggyilkolásának ügyében, valamint az ügyészek meggyilkolásának előkészítése ügyében zajló főtárgyaláshoz - tájékoztatta a TASR hírügynökséget Katarína Kudjáková, a bíróság szóvivője.

Az új időpontokat február 9-re, március 17-re és 28-ra, valamint április 5-re, 6-ra, 21-re és 24-re tűzték ki. Hétfőn (január 23.) Ružena Sabová, a szenátus elnöke jelezte, hogy áprilisban ítéletet hirdethetnek.

Ján Kuciak újságírót 2018 februárjában gyilkolták meg, a bíróság a vádlottak, Marian K. és Alena Zs. bűnösségéről tárgyal. A Speciális Büntetőbíróság eredetileg felmentette őket a vádak alól, de a Legfelsőbb Bíróság 2021 májusában visszaadta az ügyet az elsőfokú bíróságnak. Három döntés jogerőre emelkedett. Miroslav M. és Sz. Tamás 25, A. Zoltán 15 év letöltendő börtönbüntetést kapott.

Négy személy - Marian K., Alena Zs., Dušan K. és Darko D. ellen emeltek vádat Maroš Žilinka jelenlegi főügyész, Daniel Lipšic jelenlegi különleges ügyész és Peter Šufliarský volt helyettes főügyész meggyilkolásának előkészítése miatt. Sz. Tamás ügyét külön eljárás keretében tárgyalták, a bíróság bűnösnek találta. A vádirat szerint Žilinka és Lipšic meggyilkolására 2017 őszén adott megbízást Marian K., Šufliarský likvidálására körülbelül egy évvel később.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.