Újabb rendőrségi vezetőt kapcsolt le a NAKA

Frissítve: 06:31
2021. június 3., 10:08
Rajkovics Péter

Adrián Szabó 2018 szeptemberétől a belügyminisztériumi felügyelőség vezetője, csütörtök reggel viszont a pluska.sk információ szerint korrupció miatt vették őrizetbe.

Adrián Szabó
Fotó: TASR

Szabót hivatali jogkörrel való visszaélés és korrupció gyanúja miatt hallgatják ki – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Dalibor Skladan, a főügyészség szóvivője.

A szóvivő hozzátette, készpénz és elektronikai felszerelés átvételéről van szó, legalább 20 ezer euró értékben. Összesen három gyanúsított van az ügyben, a rendőrség egy személyt vett őrizetbe. Szabó 2018 óta a belső rendőrségi ellenőrzés igazgatója, először ideiglenesen nevezték ki, majd 2019-ben megnyerte a posztra kiírt pályázatot. 

Előtte már 17 éve dolgozott a rendőrségnél. Egy időben a Szervezett Bűnözés Elleni Hivatal, majd a Korrupcióellenes Hivatal nyomozója volt. Két főiskolát végzett el – az egyiket a kassai jogi kar közigazgatási szakán, a másikat pedig a besztercebányai jogi kar jogász szakán. Korábban, 2016. június 15-től 2018. május végéig Milan Lučanský volt a belügyminisztériumi felügyelőség igazgatója. 

Szabó nemrég szintén részt vett az ország vezető politikusainak találkozóján a Szlovák Információs Szolgálat székházában.

Roman Mikulec jelenlegi belügyminiszter egyébként fontolgatta Szabó lemondatását, aki különben részt vett a politikai vezetők részvételével is zajlott titkosszolgálati találkozón.

Az üggyel kapcsolatban Peter Pellegrini volt kormányfő a belügyminiszter lemondását követelte. Pellegrini az erőszakszervezeteknél kialakult helyzetet osszekapcsolja a kormánykoalícióban lévő állapotokkal. Szerinte a gyanúsítások annyira súlyosak, hogy az egész kormánynak le kellene mondania

 

Kövesse facebook oldalunkat is!