Újabb problémák az oltási regisztrációval, új időpontot kapnak néhányan

2021. április 19., 16:44
ma7 | TASR

Új időpontot küldhet a Nemzeti Egészségügyi Információs Központ (NCZI) néhány érdeklődőnek, aki korábban már kapott oltási időpontot – tájékoztatott Zuzana Eliášová, az egészségügyi minisztérium szóvivője.

Fotó: TASR/AP

A szóvivő elmondta, technikai hiba történt, emiatt a második oltásra fenntartott időpontokat azoknak osztották ki, akik az első oltás beadására regisztráltak az elekrtonikus váróteremben. "Elsőbbséget élveznek azok a személyek, akik már megkapták a vakcina első adagját, és a meghatározott idő letelte után meg kell kapniuk a második oltást" – közölte Eliášová.

Ezért a hétvégén át kellett ütemezni azoknak a személyeknek a behívását, akik az első oltásra regisztráltak a kiválasztott oltóközpontba, a legközelebbi szabad időpontra. Az egészségügyi minisztérium felhívja a figyelmet, hogy mindenkit, aki számára új időpontot jelöltek ki, SMS-ben és e-mailben értesíteni fognak.

Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint az időpotokkal kapcsolatos probléma akkor merült fel, amikor használni kezdték a regisztrálók személyazonosságát az NCZI nyilvántartása alapján ellenőrző rendszert.

A hibát, amely nyolc kórház és hét rendelőintézet oltóközpontját érintette, már elhárították" - mondta Eliášová, és hozzátette, átütemezték azok beoltását, akik az első vakcinára regisztráltak. Az az időpont érvényes, amit legutóbb kaptak.

Kövesse facebook oldalunkat is!