2022. június 2., 13:19

Újabb ember hagyta el Matovič süllyedő hajóját

Egy évig sem bírta Igor Matovič mellett sajtóügyi tanácsadója. Ladislav Bariak júniusi határidővel felmondott. Minisztériumi pályafutását tavaly szeptemberben kezdte.

Igor Matovič
Fotó: TASR

Bariak tapasztalt újságíró. A minisztérium előtt az Aktuality.sk munkatársa volt, de dolgozott a TA3-ban, és más médiumoknál is.

Kilenc hónap után úgy döntött, távozik tisztségéből. "Ma bejelentettem Igor Matovič pénzügyminiszternek, távozom a médiatanácsadói tisztségből. Nem válunk el rosszban, köszönöm mindenkinek, akivel a minisztériumban együtt dolgozhattam. Ami a távozásom okát illeti, az elmúlt napok történéseiből kiolvashatják" – mondta a hírt elsőként közlő Denník N-nek.

Bariak úgy döntött, máshol keres kihívásokat. "Elfogadtam egy új kihívást. Ez más kihívás lesz. Olyan, amely hallatán többen a fejükhöz kapnak majd" – mondta.

Nem Bariak az első, aki faképnél hagyta Matovičot. Korábban Michaela Lovasová lemondott a szóvivői tisztségről, bár a minisztérium állományában maradt. Pavol Kalinský pedig azt követően távozott, hogy kiderült, egy általa vezetett társulás támogatást kapott a Környezetvédelmi Minisztériumtól.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.