2020. október 16., 13:09

Új szlovák nagyköveteket neveztek ki Prágába, Washingtonba, Londonba és Moszkvába

Szlovákia öt nagykövetet küld a Cseh Köztársaságba, az Egyesült Államokba, az Egyesült Királyságba illetve Oroszországba. A brüsszeli és párizsi nemzetközi szervezetekhez (NATO, OECD) kiküldött nagyköveteket is cserélik. Ezt a TASR számára Ivan Korčok, külügyminiszter nyilatkozta.

Fotó: Archívum
Ondrejcsák Róbert lesz Szlovákia új londoni nagykövete

Rastislav Káčer, aki korábban Szlovákia amerikai és budapesti nagykövete volt, Prágában dolgozik tovább.

Londonban a nagyköveti posztot a Honvédelmi Minisztérium volt államtitkára, Ondrejcsák Róbert tölti be, aki a múltban kül- és biztonságpolitikára összpontosított, és korábban a magyarországi nagykövet helyetteseként is tevékenykedett.

Radovan Javorčík Washingtonba távozik, előtte Szlovákia állandó képviselője volt a NATO-ban.

Ľubomír Rehák, a moszkvai nagykövetséget fogja vezetni, ő eddig az Egyesült Királyságban tevékenykedett nagyköveteként.

A nemzetközi szervezetekben való képviselet részeként a NATO brüsszeli állandó küldöttségét Peter Bátor irányítja majd, aki eddig a Szlovák Köztársaság elnökének külpolitikai tanácsadójaként tevékenykedett.

František Ružička karrierdiplomata vezeti a Szlovák Köztársaság OECD-n belüli állandó misszióját.

Nagyon örülök, hogy a kül- és biztonságpolitikában jó tapasztalatokkal rendelkező szakembereket küldhetek ezekre a fontos pozíciókra. Mindenki világos megbízást kapott tőlem, hogy teljesítse a prioritásokat azokban az országokban, ahol működni fognak. Úgy gondolom, hogy tapasztalataikat felhasználják Szlovákia érdekeinek aktív érvényesítésére

– zárta szlovák diplomácia vezetője.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.