2023. november 15., 12:03

Új ember a rendőrség élén: Šutaj Eštok a megbízott rendőrfőkapitányt is menesztette

A belügyminiszter ideiglenesen Ľubomír Solákot bízta meg az Országos Rendőr-főkapitányság vezetésével.

solak
Fotó: Matúš Šutaj Eštok Fb-oldala

A Hamran István visszahívását követően ideiglenesen megbízott rendőrfőnök, Rastislav Polakovič a közlekedési rendőrség vezetője lesz - írja az Aktuality.

Az Országos Rendőr-Főkapitányság migrációs ügyekért felelős helyettes vezetője Ivan Hapšták lesz. A közjogi méltóságokat védő hivatal élére Pavol Krejčí kerül - tájékoztatott Šutaj Eštok a közösségi hálón.

„Az új, ideiglenesen megbízott rendőrfőkapitánnyal megegyeznek az ország biztonságával kapcsolatos elképzeléseink, és egyetértünk a kitűzött prioritások kérdésében. Ezek közül az egyik, de kijelenthetem, hogy alighanem a legfontosabb, garantálni az ország lakosságának biztonságát, és az, hogy a törvények mindenkire egyformán vonatkoznak” - szögezte le Šutaj Eštok. Hozzátette, Solák eddig a pozsonyi városi rendőrség járási parancsnoka volt.

Šutaj Eštok kijelentette, Polakovič első feladata a közlekedésrendészet élén a szlovák-ukrán határ térségében összeomlott közlekedési helyzet megoldása. Egyben köszönetet mondott neki az eddigi posztján végzett munkájáért „e rövid, de rendkívül intenzív időszakban”. „Elsősorban a professzionális hozzáállásért és elszántságáért az illegális migrációval kapcsolatos helyzet megoldása és a szlovák határ védelme érdekében” – tette hozzá. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.