2021. június 28., 20:39

Ügyészség: Kočner rendelhette meg Žilinka, Lipšic és Šufliarský megölését

Több gyilkosság előkészítésének megrendelése ügyében indult büntetőeljárás Marian K. vállalkozó ellen hétfőn. A feltételezett célpontok Maroš Žilinka, a jelenlegi főügyész, Daniel Lipšic speciális ügyész és Peter Šufliarský, a főügyészség ügyésze. A Denník N által közölt információt a TASR hírügynökségnek Dalibor Skladan, a főügyészség szóvivője is megerősítette.

Fotó: TASR
Képünk illusztráció, egy korábbi tárgyalási napon készült.

2019. augusztus végén a belügyminisztérium ellenőrzési szolgálatának nyomozója Šufliarský, Žilinka és Lipšic meggyilkolásának előkészítésével gyanúsította meg Alena Zs.-t, Sz. Tamást, Miroslav Marčekot és Andruskó Zoltánt.

Žilinka és Lipšic meggyilkolását 2017 őszén rendelhették meg, a megrendelést a gyanú szerint Alena Zs. vette fel.

Az elítélt Andruskó vallomását követően - melyet Ján Kuciak újságíró és Martina Kušnírová meggyilkolása ügyében tett - tavaly letartóztatták Dušan K. vállalkozót is. Szeptemberben a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) átvette az ügyet az ellenőrzési szolgálattól.

Idén májusban a szlovák rendőrség átvette az olasz hatóságoktól a 36 éves, bosnyák állampolgárságú Dark Dragičot. Az illető ellen európai elfogatóparancsot adott ki a bazini (Pezinok) Specializált Büntetőbíróság előre megfontolt gyilkosság előkészítésének különösen súlyos bűncselekménye ügyében. A feltételezett célpontok Žilinka, Lipšic és Šufliarsky.

Žilinka és Šufliarský szerint a tervezett gyilkosság indítékát a munkájukban kell keresni. Lipšic meggyőződése, hogy a tervezett kiiktatásukat Marian K. üzletember rendelte meg.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!