2021. november 20., 16:17

Úgy tűnik, nő az érdeklődés a védőoltás iránt

Növekszik az érdeklődés a COVID-19 elleni védőoltás iránt. Pénteken (november 19-én) az elmúlt négy hónapos időszak legnagyobb számú oltását jegyezhették fel a  vakcina első adagjával -  közölte az egészségügyi minisztérium a közösségi oldalánn.

vakcináció oltás
Fotó: TASR/AP
7310 első adag oltást adtak be pénteken, ami a legtöbb az elmúlt négy hónapban

 - közölte a minisztérium.

Ezzel azok száma aki megkapta az első vakcinát 2 573 797 főre emelkedett.  Az oltóanyag második adagjával tegnap 2362 főt oltottak be, így összesen 2.333.636-ra nőtt a számuk Szlovákiában. A harmadik adaggal eddig 267 940 embert oltott be.

Jelenleg egyes helyeken előzetes regisztráció nélkül is lehet oltakozni. Ezzel párhuzamosan október 26-án megkezdődött a harmadik adag regisztrációja az 55 év felettiek, illetve a krónikus betegségben szenvedők vagy a veszélyeztetett személyek számára is. 18 éven felüliek is jelentkezhetnek rá, viszont ugyanakkor a minisztérium bejelentette, hogy szeretné, ha a harmadik adagot először a legveszélyeztetettebb csoportok kapnák.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.