2021. június 4., 20:13

Úgy tűnik, Mikulec mögött összezár a koalíció. A Za ľudí is kiáll a belügyminiszter mellett

Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszter élvezi a Za ľudí bizalmát – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Veronika Remišová pártelnök. Juraj Šeliga alelnök sem lát semmi okot Mikulec leváltására, csupán a Smer-SD akarja ezzel megfélemlíteni a bűnüldöző szerveket.

Roman Mikulec
Fotó: TASR

„A bíróságok döntenek arról, hogy valaki bűnös-e, a bíróságok rendelik el a vizsgálati fogságot. Nem Mikulec. A leváltására tett kísérlet nem más, mint hogy megpróbálják megfélemlíteni a rendőröket, az ügyészeket, a bírókat. Sok politikus fél, hogy kiderülnek múltbeli viselt dolgai, ezért most Mikulecet használják fel, hogy eltereljék a figyelmet a saját ügyeikről és arról, hogy félnek” - jelentette ki Šeliga.

Roman Mikulec belügyminiszter élvezi a Za ľudí bizalmát, csakúgy, mint a rendőrök és az ügyészek. Szlovákiának óriási szüksége van megbízható bűnüldöző szervekre”

- mondta Remišová. Szerinte ez a magyarázta annak, hogy a Smer-SD és a Hlas-SD sorozatos támadásainak, hazugságainak és dezinformációs tevékenységének vannak kitéve az ügyekben illetékes ügyészek.

A nyomozások eddigi eredményei igazolják, hogy a Smer-kormányok idején egy szűk csoport irányította a rendőrséget, a 'mi embereink', akik oligarchákkal, a maffiával és az előző politikai garnitúrával is kapcsolatban álltak”

- tette hozzá a párt elnöke.

Remišová szerint a fegyveres testületeknél zajló belharc és a különféle titkosszolgálati játszmák is azt igazolják, hogy fontos ellenőrzés alatt tartania a rendőrséget és figyelmeztetni a törvénytelen praktikákra. Másrészt az is fontos, hogy bízzunk a munkájukat függetlenül és tisztességesen végző rendőrökben és ügyészekben.

A Smer-SD a jövő héten rendkívüli parlamenti ülés összehívását akarja indítványozni a belügyminiszter leváltására. Azt szeretné, ha a rendkívüli ülésre a június 15-én kezdődő következő rendes ülésszak alatt kerülne sor. Mikulecet a fegyveres testületeknél zajló ügyek miatt akarja leváltani az ellenzék, korábban a Hlas-SD képviselői lemondásra szólították fel. Mikulec szerint semmi sem indokolja a távozását.
Megosztás
Címkék