2023. március 9., 07:58

Túl sok az aggályos módosító javaslat – a szociális partnerek szerint

Huszonnyolc képviselői módosító törvényjavaslatot tartanak aggályosnak a munkaadók vagy a szakszervezetek – közölte a háromoldalú érdekegyeztető tanács ülését követően a munka-, szociális és családügyi minisztérium. A parlament márciusi ülésén összesen 170 törvénymódosítást vagy törvényjavaslatot kell megvitatnia a törvényhozásnak, ezek közül 138 képviselői indítvány.

autógyártás
Fotó: TASR

A szociális partnerek észrevételeit a munkaügyi minisztérium továbbítja az előterjesztőknek.

Hogy elegendő idő legyen a közös megvitatásukra, Milan Krajniak (Sme rodina) megbízott munkaügyi miniszter felkéri Boris Kollár (Sme rodina) házelnököt, hogy ezeket a programpontokat sorolja át az ülésszak végére.

Örülök, hogy ismét nagyon konstruktív hozzáállásról tájékoztathatok a szociális partnerek részéről a képviselői javaslatokkal kapcsolatban. A célom, hogy megteremtsem a párbeszéd lehetőségét köztük és a javaslatok előterjesztői között”

 – jelentette ki Krajniak.

A jövő héten soron kívül ismét összeül a háromoldalú érdekegyeztető tanács, a következő rendes ülés időpontjáról még nincs döntés.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.