2021. november 19., 15:13

Tudja, hogy mikortól kell majd az oltatlanoknak teszt a munkába?

A kormány ugyan elfogadta a koronavírus okozta járvány enyhítését szolgáló új intézkedéscsomagot, de bizonyos kérdések még továbbra sem tisztázottak.

koronavírus Szlovákia tesztelés
Fotó: TASR

Ilyen többek közt azt is, mikortól kell majd a koronavírus elleni oltással nem rendelkezőknek heti két alkalommal teszteltetniük magukat, hogy munkába mehessenek. A másik kérdés, hogy ki fogja ezt a tesztelést téríteni.

A témával kapcsolatban az ellenzéki Smer-SD vezetője, Robert Fico is éles kritikát fogalmazott meg, de a Markízának nyilatkozva még a kormány tagjai sem tudtak pontos választ adni, mikortól és hogyan lép életbe a szigorítás.

Több szlovák sajtótermék is olyan információkat közölt, ez a szigorítás csak november 29-én lép majd életbe, mert a kormánynak több apróbb változást is kell eszközölnie, s magát a tesztelés menetét és formáját is tisztázni kell.

A legfőbb kérdés ugyanis az, ki és miből fog majd tesztelni, elegendő lesz-e az otthoni teszt is vagy más formában kell zajlania a tesztelésnek.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.