2020. június 2., 15:46

Trnka szerint az őt összekočnerező hangfelvételek hamisak és/vagy manipuláltak

A Gorilla-ügybe belebukott egykori főügyész, Dobroslav Trnka azt állítja, az őt Marian Kočnerrel összeboronáló hangfelvételek hamisak és manipuláltak, azt sem tudni, valójában az ő hangja van-e rajta.

Dobroslav Trnka.
Fotó: TASR

A főügyészség fegyelmi bizottságának meghallgatásán Trnka jogi képviselője azt mondta:

Nem tudom megerősíteni, hogy az ő hangja hallható a felvételen. A sajtóban megjelent hangfelvétel rossz minőségű. Védencem nem biztos abban, hogy az ő hangja hallható.

Mária Kodajová szerint könnyen elő lehet állítani hasonló felvételt, és ráfogni, hogy az a valóság. Az ügyvédnő úgy fogalmazott, Trnkának elég általános hangja van, könnyen hamisítható. A jogi képviselő szerint szintén gyanúra ad okot, hogy trnka alig szólal meg a felvételen, szavait akár korábbi kijelentéseiből is összevághatták.

Trnka sohasem tagadta, hogy régóta ismeri Kočnert - hangsúlyozta az ügyvédnő.

Kettejük kapcsolata a katonaságig nyúlik vissza, Kodajová szerint védencének fogalma sem lehetett akkor, hogy később mivé válik Kočner. Trnka az utóbbi öt évben egyszer sem találkozott az egykori oligarchával, 2013 és '15 között is csak kétszer, de Trnka visszautasította az üzleti jellegű közeledést.

Érdekes módon a mai fegyelmi meghallgatásnak nincs köze a Gorilla-botrányhoz. A pozíciójából felfüggesztett Trnkának azért kell felelnie, mert egy tavaly októberi nyilatkozatával "aláásta a főügyészség munkájába vetett bizalmat". A meghallgatás második felében Trnka Jozef M. vállalkozó szabadon engedésével kapcsolatban meghozott döntései kerülnek napirendre.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.