2021. március 25., 17:16

Továbbra is őrizetben marad Alena Zsuzsová

November 3-ig őrizetben marad Alena Zsuzsová, akit Maroš Žilinka jelenlegi főügyész, Daniel Lipšic különleges ügyész, valamint Peter Šufliarsky, a Főügyészség ügyésze meggyilkolásának előkészítésével gyanúsítanak.

Alena Zsuzsová kihallgatása
Fotó: topky.sk

Az ügyben szerdai (március 24.) zárt ülésén döntött a Legfelsőbb Bíróság (NS) – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Alexandra Važanová, a Legfelsőbb Bíróság szóvivője. A szenátus helybenhagyta a bazini Speciális Büntetőbíróság besztercebányai részlegének március 16-i döntését.

Nincs oka az őrizetben tartásnak, nem logikus, hogy az ügyfelem további bűncselekményeket követne el, ezért nincs ok arra, hogy előzetes letartóztatásban maradjon"

- nyilatkozta a TASR hírügynökségnek Štefan Neszméry, Zsuzsová ügyvédje. A fellebbviteli bíróság döntését még nem kapta meg.

Alena Zsuzsovát különösen súlyos bűncselekménnyel, gyilkosság előkészítésével gyanúsítják. Ján Kuciak újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolása ügyében is vádat emeltek ellene. A Speciális Büntetőbíróság tavaly felmentette a vád alól, az ítélet nem jogerős. Nem emelkedett jogerőre a bírósága által kiszabott 21 éves büntetés sem, amit Basternák László, Ógyalla polgármesterének meggyilkolása ügyében szabtak ki rá, az ügyben közvetítéssel vádolták.

Šufliarský, Žilinka és Lipšic meggyilkolásának előkészítésével 2019 augusztusában gyanúsították meg, rajta kívül gyanúsítottként szerepel az ügyben Szabó Tamás., Miroslav Marček és Andruskó Zoltán is. A gyilkosságot 2017 őszén rendelték meg Zsuzsovánál.

Žilinka és Šufliarský is úgy véli, a munkájuk miatt akarták meggyilkolni őket.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.