2020. szeptember 27., 15:44

Továbbra is az államfő a leghitelesebb Szlovákiában

A legfontosabb közszereplők sorában Zuzana Čaputová államfő a leghitelesebb az emberek körében: a megkérdezettek 66 százaléka őt jelölte meg abban a felmérésben, amelyet a Focus ügynökség készített a Markíza TV megbízásából.

Caputová-Pellegrini-Kollár
Fotó: TASR
Zuzana Čaputová, Peter Pellegrini, Boris Kollár

A "hitelességi sorrendben"  Peter Pellegrini ellenzéki politikus, exkormányfő következik 51 százalékkal. A sorozatos botrányai ellenére a harmadik helyre rangsorolták 35 százalékkal Boris Kollár házelnököt, aki csak egy paraszthajszállal előzi meg Richard Sulíkot, az SaS elnökét és pénzügyminisztert, akit a megkérdezettek 34 százaléka tart a leghitelesebbnek.

Igor Matovič miniszterelnök a 32 százalékával sem fért fel már a képzeletbeli dobogóra, pedig korábban sokkal előkelőbb helyeken végzett.

Kiderült az is, kiket tartanak a polgárok a legkevésbé hiteles közszereplőknek. A listát toronymagasan Marián Kotleba, az ĽSNS elnöke vezeti 81 százalékkal, mögötte Robert Fico, a Smer-DS elnöke következik 77 százalékkal.

A teljesség kedvéért el kell mondani, hogy a felmérést, amelyben 1022 embert kérdeztek augusztus 26-a és szeptember 2-a között végezték.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.