2021. július 12., 18:45

Több mint háromszázezer eurót oszt szét a kormány öt segélyvonal között

Öt segélyvonal kap anyagi támogatást a működéséhez, összesen 310 ezer euró értékben. Eduard Heger miniszterelnök úgy döntött, forrásokat szabadít fel erre a célra saját tartalékaiból. Ezt a hétfői sajtótájékoztatón jelentette be a kormányfő Július Jakab, a kormányhivatal vezetője és a telefonos segélyvonalak képviselői jelenlétében.

eduard heger
Fotó: unsplash.com

A miniszterelnök rámutatott, hogy a koronavírus-járvány idején a megszokottnál többen hívták az ingyenes pszichológiai segítséget nyújtó segélyvonalakat. A kormányfő azzal a szándékkal szabadította fel az anyagi tartalékokat, hogy minden kérést el tudjanak intézni, és hogy egyetlen ügyfél se maradjon válasz nélkül.

A Nezábudka segélyvonal 50 ezer eurót kap. A gyerekbiztonsági vonal 100 ezer, a gyermekek segélyvonala 30 ezer eurót, az IPčko, a fiatalok internetes tanácsadó-központja 100 ezer eurót, a Senior vonal pedig 30 ezret.

A segélyvonalak képviselői örömmel vették, hogy igyekeznek rendszerszintű megoldást keresni a problémákra. A támogatásokról szóló szerződéseket a központi szerződés-nyilvántartásban teszik közzé.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.