2024. január 23., 14:41

Több mint 310 millió eurót oszt szét a kormány 14 járási hivatal között

A kormány 311 776 eurót oszt szét 14 járási hivatal között a 15 vészhelyzet során keletkezett károk felszámolásának költségeire. A javaslatot keddi kihelyezett ülésükön hagyták jóvá a miniszterek.

Kihelyezett kormányülés Nagykemencén
Fotó: TASR

Olyan, a vészhelyzetekkel kapcsolatos kiadásokat térít meg a kormány, mint például a tűzesetek és robbanások, a hidak veszélyes állapotának elhárítása, ivóvízhiány, szélvihar, földrengés és földcsuszamlás okozta károk.

A Besztercebányai, a Breznóbányai, a Csacai, a Gyetvai, a Homonnai, a Késmárki, a Lőcsei, a Nagymihályi, az Érsekújvári, az Eperjesi, a Privigyei, a Sztropkói, a Felsővízközi (Svidník) és a Nagyszombati Járási Hivatal kap ilyen célirányos támogatást.

„Az rendelkezés célja, hogy fedezze az önkormányzatok rendkívüli helyzetek miatt keletkezett kiadásait, és mivel ezek előre nem tervezett, kiszámíthatatlan, véletlenül bekövetkezett események voltak, értelemszerűen nem képezték a hivatalok költségvetésének részét" - közölte a kormány.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.