Több milliárd euró a tét: Matovič Angela Merkel német kancellárral tárgyalt

2020. október 16., 16:33
ma7 | TASR

A brüsszeli EU-csúcs második napján Igor Matovič miniszterelnök Angela Merkel német kancellárral tárgyalt az európai költségvetésről és a világjárványról.

Fotó: facebook-Igor Matovič

Az EP-képviselők javaslatára a hosszú távú költségvetés további 39 milliárd euróval való emelése kapcsán megjegyezte, reméli, hogy Németország az Európai Tanács elnökségét betöltő országként „kompromisszumra jut az Európai Parlamenttel a költségvetési csomag ügyében” – tájékoztatott pénteken Facebook-oldalán a kormányfő.

A partnerek megvitatták az egyre több európai országban romló járványhelyzetet. A megoldást az emberek mozgásának és érintkezéseinek korlátozásában látja a miniszterelnök.

„Tegnap este (október 15.) mindannyian egyetértettünk abban, hogy a helyzet kordában tartásának egyetlen módja a korlátozás, vagyis az az út, amelyen Szlovákia elindult" - tette hozzá Matovič.

A csúcstalálkozó utolsó napján az állam- és kormányfők az EU külkapcsolatairól tárgyalnak, főleg Afrikáról, mivel folyamatban van az EU és az Afrikai Unió csúcstalálkozójának előkészítése, valamint a járvány terjedése elleni közös intézkedések terve.

Kövesse facebook oldalunkat is!