2024. március 14., 20:42

Több jogsértésre is fény derült a határátkelők ellenőrzésekor, bírságoltak is a hatóságok

Csütörtökön megelőző biztonsági ellenőrzést tartottak a Magyarországgal közös határátkelőkön. Az ellenőrzés során több közlekedési és vámügyi szabálysértésre is derült fény, több száz eurós pénzbírságot szabtak ki az illetékes hatóságok – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Denisa Bárdyová, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

2023-10-05 szlovák-magyar határ
Fotó: TASR
A Dunacsún -Rajka határátkelőnél például hat kilogramm dohányt találtak egy autóbuszban, a Migléc -Tornyosnémeti átkelőnél pedig 320 szál zárjegy nélküli cigarettát. A jármű sofőrje ukrán volt"

– tájékoztatott a szóvivő. Az akció során két olyan esetet is regisztráltak, amikor kábítószergyanús anyagot foglaltak le.

Az ellenőrzés célja a Szlovákiába belépő személyek, járművek és a szállítmányok ellenőrzése volt, ellenőrizték az áruszállításra vonatkozó törvényi előírások betartását is, valamint cél volt a fegyverek, a robbanóanyagok, a veszélyes anyagok átcsempészésének megakadályozása, vagy az illegális migráció megállítása is.

Az akcióban részt a pénzügyi hatóság és a rendőrség munkatársai vettek részt. 1903 személyt, 64 autóbuszt és mikrobuszt, 428 tehergépkocsit és 433 személygépkocsit ellenőriztek.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.