Tisztújítás a Hídban: május 30-án kiderül, ki lesz Bugár utódja az elnöki székben

2020. május 20., 16:09
ma7

Május 30-án, Füleken tartja tisztújító közgyűlését a Híd. Az elnöki tisztség legfőbb várományosa Sólymos László, a Híd korábbi környezetvédelmi minisztere.

Most-Híd
Fotó: TASR

„Az ideiglenes vezetés tagjai a járványügyi intézkedések további enyhítése után úgy határoztak, összehívják a párt rendes közgyűlését, amelyet május 30-án, szombaton rendeznek meg Füleken, természetesen az óvintézkedések szigorú betartása mellett" - közölte Magdeme Klára, a párt szóvivője.

A közgyűlés küldöttei megválasztják a párt elnökét, az alelnököket és az elnökség tagjait.

Eddig egyedül Sólymos László jelezte, hogy elvállalná a Híd vezetését.

Sólymos közösségi oldalán azt írta, hosszú fontolgatás után döntött úgy, hogy indulok a Híd elnöki tisztségéért.

A februári választáson elért rossz eredmény ellenére meg vagyok győződve arról, hogy ennek a pártnak helye és küldetése van a politikai palettán, s arról is, hogy a párt életében új szakasz kezdődik. Az én politikai elképzelésem szerint az előttünk álló időszakban a nemzeti kisebbségek és a régiók érdekképviselete abszolút prioritást élvez majd, a szétforgácsolódás és a személyes viták pedig nem kapnak teret. Egyesíteni kell az erőnket, együtt kell működnünk annak érdekében, hogy a kisebbségeket ne csak néhány személy képviselje a parlamentben.

- közölte.

Sólymos a bejegyzésében azt is elárulta, hogy a párt vezető posztjaiért olyan emberekkel indul, akik a vezetőségben „kezdőknek“ számítanak, ám "a régiókban a kisebbségek érdekében elvégzett munkájukkal már bizonyították rátermettségüket."

A Híd politikusa, aki vélhetően egyedül száll versenybe az elnöki székért, korábban arról is beszélt, hogy konkrét elképzelései vannak arról, hogyan kellene folytatni a munkát. Véleménye szerint a fiatalabb generációnak sokkal több lehetőséget kell adni. Utalt arra is, hogy pártja szívesen együttműködne az MKP-val.

2020. május 16., 14:38

Május végén új elnöke lehet a Hídnak: Sólymos ellenjelölt nélkül marad?

Eddig egyedül Sólymos László jelentkezett be az elnöki székért – és nagyon úgy tűnik, hogy ez így is marad a Híd tisztújító közgyűléséig.

Kövesse facebook oldalunkat is!