2020. december 3., 12:01
Frissítve: 2020. dec. 3. 13:12

Találkozót kért a A Szlovákiai Városok és Falvak Társulása az államfőtől

A Szlovákiai Városok és Falvak Társulása (ZMOS) felkérte Zuzana Čaputová államfőt, hogy kezdeményezzen egy találkozót, amelyen jelen lenne mindenki, aki részt vesz a központi válságstáb határozatainak meghozatalában.

Fotó: TASR

A ZMOS azt várja, hogy az elnök asszony pozíciójából adódóan szorgalmazni fogja az egyértelmű, érthető és átgondolt döntéseket, valamint az ezeket követő, helyén való lépéseket.

A társulás egyben állásfoglalást kér Mária Patakyová ombudsmantól a diákok tesztelésének ügyében.

A TASR hírügynökséget Michal Kaliňák, a ZMOS irodájának igazgatója tájékoztatta csütörtökön.

Branislav Tréger, a ZMOS elnöke és Liptóújvár (Liptovký Hrádok) polgármestere szerint

az egységes politikai állásfoglalások hiánya, a rosszul megvalósított kommunikáció, a COVID-19-tesztelésre való felkészülést kísérő technikai problémák, valamint a viszonylag gyorsan változó álláspontok és az alapiskolások tesztelésével kapcsolatos információs káosz okozta stressz nem teremt kedvező társadalmi légkört.

Hozzátette: sajnálatos, hogy éppen az adventi időszakban polarizálódik a társadalom és nő a bizalmatlanság az emberek között.

A ZMOS az ombudsmantól azt kérte, hogy foglaljon állást a tanulók tesztelésével járó kockázatokkal, valamint azzal kapcsolatban, hogyan lehetne a legmegfelelőbb módon biztosítani a tesztelést.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.