Találkozni szeretne a pápával? Csakis akkor lehetséges, ha be van oltva

Frissítve: 22:44
2021. július 20., 11:11
ma7 | TASR

Ferenc pápa szeptemberben Szlovákiába látogat. A találkozón csak azok vehetnek részt, akik megkapták a koronavírus elleni védőoltást - tájékoztatott kedden Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter (OĽANO-jelölt).

Ferenc pápa
Fotó: TASR/AP

A tárcavezető szerint olyan körülményeket kell teremteni, hogy a Szentatya szép emlékkel távozzon Szlovákiából és mindenki mély lelki élményben részesüljön, aki találkozik vele. Szeretnék lehetővé tenni, hogy a lehető legtöbben részt vehessenek a nyilvános miséken.

Hozzátette, hogy a Szlovák Püspöki Konferencia elnökével, Stanislav Zvolenskývel megegyeztek abban, hogy jóval több hívő részvételét engedélyezik, mint amennyit a jelenleg érvényben lévő rendelkezések lehetővé tesznek.

Zvolenský örül annak, hogy a nagy tömeg engedélyezett lesz, és elfogadják azt a kikötést, hogy a biztonság miatt ez csak az oltottakra vonatkozik. Ez az egyetlen módja annak, hogy a résztvevők számát radikálisan ne korlátozzák, jegyezte meg a pozsonyi püspök.

Ferenc pápa szeptember 12-15 között látogat Szlovákiába, miután elfogadta a szlovák püspökök, a köztársasági elnök és a kormány meghívását. Az utolsó pápalátogatásra 18 éve került sor nálunk.

Kövesse facebook oldalunkat is!