2022. február 24., 17:45

Szövetség: Putyin lépése nem igazolható és kellőképpen elítélendő

Nyilatkozatban reagált az orosz-ukrán konfliktusra a Szövetség is.

Ukrajna, Kijev
Képünk illusztráció
Fotó: TASR/AP

Mint írják,

Ma egy új világra ébredtünk.

Az Orosz Föderáció megtámadta Ukrajnát, egy szuverén államot. Putyin hadserege az egész ország területét támadja. Bombák hullnak Ukrajnában, szirénák szólalnak meg, orosz katonák szállnak partra a kikötőkben.“

A Szövetség elítéli Putyin lépését, és megfelelő választ vár az Európai Uniótól és a NATO-tól.

A kárpátaljai térség helyzetét különösen aggodalommal követik,

egyben szolidaritásukat fejezik ki az Ukrajnában élő magyarokkal. A bejegyzésben megemlítik, hogy kapcsolatban állnak a helyi szervezetekkel, és készek segítséget nyújtani az Ukrajnában élőknek.

Berényi József, a Szövetség MKP platform elnöke a nyilatkozatot azzal egészítette ki,hogy a kárpátaljai magyar közéleti vezetőkkel történt telefonos konzultációk alapján

arra kérnek mindenkit, különösen közösségünk tisztségviselőit, hogy esetleges megnyilatkozásaikkal ne adjanak alapot a kárpátaljai helyzet további elmérgesedésére.

„Meg kell tenni mindent azért, hogy Ukrajnában elhallgassanak a fegyverek, és, hogy a háború ne terjedjen tovább más országokba, beleértve Szlovákiát is“ - emelte ki Berényi József.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.