2022. november 20., 09:38

Szomorú adatok: az idén 200-an haltak meg közlekedési balesetben

Szlovákiában minden év november harmadik vasárnapján a közlekedési balesetek halálos áldozataira emlékeznek.

Kemény munka ez
Illusztráció
Fotó: TASR

Denisa Bárdyová, a Rendőrség Főparancsnokságának szóvivője elmondta, hogy az idén eddig kétszázan haltak meg közlekedési balesetben Szlovákiában.

A megemlékezéssel nemcsak az áldozatok előtt tisztelegnek, hanem szeretnék felhívni a figyelmet az elővigyázatosságra és a közlekedési szabályok betartására.

2022-ben az eltelt tíz hónap alatt 10 098 közlekedési baleset történt, a 200 halálos áldozat közül 165 volt a férfi és 35 a nő. Naponta átlagosan 33 baleset történik, három naponként két ember hal meg balesetben.

Az országos megemlékezésekre három evangélikus templomban - Liptószentmiklóson, Poprádon és Modorban - 9 órától kerül sor, Verbócon és Losoncon pedig 10 órakor kezdődik az istentisztelet a helyi evangélikus templomban.

Mint Bárdyová elmondta, a megemlékezések során gondolni kell azok munkájára is, akik részt vesznek a mentésben, tehát az orvosokra, tűzoltókra és a rendőrökre.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.