2020. augusztus 3., 15:01

Szombaton elnököt választ a Za ľudí

Szombaton (augusztus 8.) új elnököt választ a Za ľudí. Veronika Remišová miniszterelnök-helyettes, a párt alelnöke, valamint Miroslav Kollár parlamenti képviselő, az elnökség tagja indul a posztért. Juraj Šeliga, a párt alelnöke, a parlament alelnöke is mérlegeli az indulást, de végleges döntését még nem jelentette be. A pártot a kongresszusig az alapító, Andrej Kiska vezeti, aki bejelentette, hogy nem indul újra.

Za ľudí tisztújítás
Miroslav Kollár, Veronika Remišová és Juraj Šeliga
Fotó: TASR

Remišovát és Kollárt is több járási szervezet képviselői támogatták. Remišová helyettesíti Kiskát, mert a pártelnök egészségi problémái miatt a parlamenti választás után visszavonult a politikából. A volt államfő a járási közgyűlések előtt támogatta a sajtóban Remišová elnökké választását. Ezzel meglepett néhány párttisztviselőt, akik „koronázásnak” tekintették a dolgot, és felhívták a figyelmet, hogy a választásnak szabadnak kell lennie.

Remišová közölte, értékeli Kiska támogatását, és az a célja, hogy a régióknak erős képviseletük legyen a pártban. Kollár szerint eljött az idő, hogy több elképzelést is előterjesszenek, és a Za ľudí a politikai paletta stabil szereplőjévé váljon.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.