cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. június 14., 12:49

Szombaton beiktatják az államfőt: ezek a közlekedési korlátozások kísérik az eseményt

Szombaton, június 15-én beiktatják hivatalába Peter Pellegrini megválasztott államfőt.

Békességóhajtás
Peter Pellegrini
Fotó: TASR

Az eseményt egyébként is fokozott biztonsági intézkedések szokták kísérni, de a rendőrség ezeket a Robert Fico sérelmére elkövetett, május 15-ei, nyitrabányai merényletet követően valószínűleg tovább szigorította.

Az elnöki beiktatási ceremónia számos közlekedési korlátozással is jár majd. Ha holnap a fővárosba készül gépkocsival, ezeket a környékeket kerülje:
  • A Vigadó (Redut) és környéke. 7 és 13 óra között ide sem az egyéni, sem a közösségi közlekedés járművei nem hajthatnak be.
  • Staromestská: 12.30 és 15.30 között mindkét irányban le lesz zárva
  • Repülőtéri autópálya-szakasz a reptértől a D2/D4 kereszteződéséig: 16.30 és 18 óra között részleges forgalomkorlátozás lesz.
  • Részleges forgalomkorlátozásra kell számítani a pozsonyi vár, a dévényi vár, és Milan Rastislav Štefánik síremléke közelében.

A forgalmat a tereléseknél rendőrök fogják irányítani. A gépjárművezetőket arra kérik, ha tehetik, válasszanak alternatív útvonalat.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.