2021. június 3., 16:51

Szlovákia már narancsszínű az ECDC utazási térképén

Szlovákia az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) utazási térképe szerint már narancssárga fázisban van. Erre Martin Klus külügyi államtitkár hívta fel a figyelmet csütörtökön.

ECDC koronavírus Covid-térkép 2021-06-03
Fotó: Facebook / ECDC

Szlovákia eddig piros besorolású volt, vagyis kiemelten kockázatos országként tartották számon a javuló járványhelyzet ellenére.

Ennek az volt az oka, hogy a Szlovák Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) helytelen adatokat küldött a központnak, amiért később elnézést kértek.

Az ECDC ma frissítette a térképét, ezúttal már az ÚVZ által küldött helyes adatok alapján.

A hivatal időközben felvette a kapcsolatot a cseh egészségügyi hatóságokkal is, hogy tisztázzák a helyzetet, és hogy többé a szomszédos Csehország se sorolja Szlovákiát a piros kategóriába” - fejtette ki Klus. Hozzátette: Ciprus, Belgium és más országok, amelyek korábban narancssárga kategóriába sorolták Szlovákiát, majd visszatették a piros fázisba, információi szerint nagyon gyorsan lépni fognak, és átértékelik a Szlovákiából érkezők beengedésének feltételeit.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.