2020. július 22., 19:32

Szlovákia humanitárius segítséget nyújt Kenyának a COVID-19 elleni küzdelemhez

Humanitárius segítséget nyújt Kenyának Szlovákia az új koronavírus-járvány elleni küzdelem támogatására. A rakomány a pozsonyi Milan Rastislav Štefánik repülőtértől indul július 24-én, pénteken, 10 órakor - tájékoztatott a külügyminisztérium sajtóosztálya.

50 ezer darab, a szlovák MultiplexDX cég által kifejlesztett tesztet küldünk, 1800 liter fertőtlenítő koncentrátumot, 20 ezer darab FFP2 típusú szájmaszkot, ciőket és ruhaneműt"

– tájékoztatott a sajtóosztály.

A humanitárius segítségnyújtást a belügyminisztériumal közösen koordinálják, és regisztrálják az Európai Unió Vészhelyzeti Koordinációs Központjában (ERCC) is, amely a fedezi a szállítási költségek jelentős részét.

A sajtóosztály közölte, visszafelé szlovák állampolgárokat és az Európai Unió más tagállamainak polgárait szállítja a járat.

Ingrid Brocková, a külügyminisztérium államtitkára, a belügyminisztérium államtitkára és a Kenyai Köztársaság bécsi nagykövetségének képviselője felügyeli az adományok szállítását.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.