cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2021. június 11., 09:48

Szívesen tanítana? Itt a lehetőség, egyre több pedagógusi állásra keresnek jelentkezőt

Egyre több pedagógusi állásra keresnek jelentkezőt, májusban 680 ilyen hirdetést tettek közzé a munkaadók, június első hat napján pedig további 181-et.

Képünk illusztráció.
Fotó: pixabay.com

Az iskolák az Edujobs.sk oldalon teszik közzé hirdetéseiket, tájékoztatta a TASR hírügynökséget Nikola Richterová, a Profesia PR-menedzsere.

Idén májusban 266-tal több állásajánlatot tettek közzé az iskolák, mint tavaly májusban.

Áprilisban, májusban, júniusban teszik közzé a legtöbb ilyen állásajánlatot, majd augusztusban ismét megugrik ezek száma.

Az ilyen hirdetések 65 százalékát alapiskolák adják fel, országos szinten a felső tagozaton van a legnagyobb tanerőhiány, főleg fizika-, matematika- és informatikatanárokra lenne szükség

- részletezte Richterová.

A fővárosban a legnagyobb a tanárhiány, az álláshirdetések felét ottani iskolák tették közzé. A második a nagyszombati (Trnava) régió (12 százalék).

Kevesen érdeklődnek azonban a tanári állások iránt, az iskolák rendre ezzel kénytelenek szembesülni

- jegyzete meg Richterová.

Míg 2020 májusában kilencen érdeklődtek egy ilyen állás iránt, ma 5-en érdeklődnek a részletekről.

Több jelentkező van az oktatásügyben meghirdetett nem pedagógiai állásokra, májusban egy ilyen álláshirdetésre átlagban 16-an reagáltak.

Ilyen például a portási állás, a takarítói munka, a karbantartó, az adminisztratív munkaerő, a titkárnő, vagy a gazdasági ügyintéző és a könyvelői állás

- zárta Richterová.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.