lapajánló
Az apadó folyó krónikája és a derű kultúráját terjesztő nyelvész
Magyar7 - 16. száma
2023. december 4., 19:45

Szeretettel és kegyelemmel kell nyitogatni az Esterházy János adventi naptárt

Kegyelmekben bővelkedő évet zár az alsóbodoki Esterházy János Zarándokközpont. Az adventi időszakban a központ egy online Esterházy adventi naptárral kedveskedik a híveknek. Hírlevelet is indítanak.

Esterházy Zarándokközpont
Tél az Esterházy Zarándokközpontban
Fotó: Esterházy Zarándokközpont

Fejlődik az alsóbodoki Esterházy Zarándokközpont. A központ vezetői hálásak azért, hogy a 2023-as év kegyelmekben bővelkedő időszak volt. Rendszeresen megtartották a havi szerdai szentmiséket. Több száz diákot, és közel száz zarándokcsoportot fogadtak az anyaországból, Felvidékről, Lengyelországból és Csehországból egyaránt. A zarándokközpont számos rendezvényen vett részt, konferencián és könyvbemutatón mutatta meg magát.

Az Esterházy János Szülőföldjéért Egyesület továbbra is munkálkodik és hangsúlyt fektet arra, hogy a boldoggá avatási per gördülékenyen haladhasson tovább. Köszönik a híveknek, hogy imáikba foglalják a mártír gróf nevét és ellátogatnak a központba lelki feltöltődésre.

Hírlevél

A zarándokközpont úgy döntött 2023 adventjétől kezdve legalább negyedévente kiad egy hírlevelet, ez a lépés kísérlet arra is, hogy Esterházy János tisztelőinek egyre nagyobb családjának tagjait összekössék egymással.

A hírlevél által erősíteni kívánjuk összetartozásunkat és legfőbb imaszándékunkat Esterházy János boldoggá avatása lelki folyamatának szolgálatát.

Örömmel vesszük, minden testvérünk javaslatát és észrevételét azzal kapcsolatban, hogy a jövőben hogyan lehetne tartalmasabbá tenni ezt a hírlevelet, melyet negyedévenként szeretnénk eljuttatni Esterházy János nagy családjának tagjai számára. Az észrevételek mellett várjuk az írásokat, beszámolókat azokról a kegyelmekről is melyeket Esterházy János boldoggá avatásának szolgálata közben megtapasztaltak a hívek és szívesen megosztanák mások épülésére is” – fejtette ki Dávid Zsuzsanna, festőművész, Petőfi ösztöndíjas, a hírlevél felelőse.

Az első hírlevelet már megkapták azok a hívek, akik korábban is aktív kapcsolatban álltak a központtal, a hírlevélre való feliratkozást a központ elérhetőségein lehet kérni ([email protected], https://esterhazyjanos.eu/, https://esterhazyjanos.hu/, https://www.facebook.com/ejzarandokkozpont).

Adventi naptár

A zarándokközpont egy nagyon szép és értékes, online adventi naptárral is kedveskedik a híveknek. Szeretettel hívnak mindenkit az advent lelkigyakorlatokra, hogy napi idézetekkel, elmélkedéssel, imával és zenével érkezzenek a betlehemi jászolhoz.

(https://calendar.myadvent.net/?id=m2l8fg0m84x450leo1virhszy4hz3pdx).

"Istenbe vetett hittel és bizalommal végezze mindenki a maga polgári kötelességét, mindennapi munkáját, és ezekben a nehéz történelmi időkben igyekezzék legjobb tehetsége szerint követni a lelkiismeret és a felebaráti szeretet parancsát." – olvasható például a december 4-ei idézet Esterházy Jánostól az adventi naptárban, amelyhez Ady Endre: Az Úr érkezése versét csatolták megzenésített formában.

Közben elkészült a 2024-es Esterházy János falinaptár is Dávid Zsuzsanna alkotásaival és  Isten szolgájától származó idézetekkel. Laczkó Gábor grafikusnál rendelhető az alábbi email címen: [email protected]. Egy darab rendelése esetén ára 8 Euro, Szlovákia területén utánvétes postai küldeményként rendelhető.

 

“Idők, korok, intézmények, törekvések és emberek megöregednek. A szeretet – Krisztus Urunk tanítása – sohasem évül el és sohasem avul el.” /Esterházy János, 1941 karácsonya/ 

 

 

Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.