2023. július 23., 14:26

Szerdától jelentősebb lehülés várható

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) előrejelzése szerint a jövő hét első felében még nagy meleg lesz, de fokozatosan hűvösebb légtömegek érkeznek térségünkbe és ezek hatására előreláthatóan szerdán már jelentősebb lehüléssel számolhatunk.

Izzadhatunk még egy ideig
Fotó: TASR

A meleg levegő jelenleg egyre inkább déli irányba tart, a hőség különösen a Földközi-tenger térségében, valamint a Balkán délebbi területein jelent majd gondot.

Szombaton Szicília szigetén 45 fokot, Görögországban 43 fokot, Észak-Macedóniában 42 fokot, Bulgáriában pedig 41 fokot mértek.

A következő napokban még Szlovákiában is valamivel melegebb lehet, de egy közeledő hidegfront hatására a hét közepén már jelentősebb lehülés várható. Ez azonban viharokat és kiadós esőt is magával hozhat.

Hétfőn egyébként az ország alacsonyabban fekvő területein felhős lesz az ég és a legmagasabb nappali felmelegedés 29-34 fok között alakul.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.