2022. október 31., 15:57

Szerdán tesztelik a parlamenti szavazórendszert a kiberincidens miatt

Szerdán (november 2.) próbaszavazást tartanak a parlamentben. Informatikai szakértőkkel és valószínűleg a Nemzetbiztonsági Hivatallal közösen tesztelik a szavazórendszert a kiberincidens után – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Michaela Jurcová, a parlamenti iroda szóvivője.

parlament
Fotó: TASR

„Ha a rendszerben nem találnak hibát, Boris Kollár, a parlament elnöke még aznap megkeresi a parlamenti frakciók vezetőit, és megpróbálja csütörtökre (november 3.) összehívni az ülést" - mondta Jurcová. A szóvivő hozzátette, ha a képviselőknek már más programjuk van, például a régiókba utaznak ki, akkor az ülést november 8-án folytatják.

Az ellenzéki SaS felszólította Kollárt, hogy a parlament 75. ülésének folytatását tűzze ki szerdára, amikorra egyébként is be volt ütemezve. A parlament elnöke azt válaszolta, ellenőrizni fogja az SaS képviselőit, és emlékeztetni fogja őket erre a felszólításra, főleg ha akadályozni fogják, vagy megzavarják az ülést.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.